yvonnes sidor

torsdag 11 juli 2013

Power Meet






 Det har varit en väldigt trevlig stämning och även i år har det kommit många människor och bilar. Vi uppskattar att cirka 70 000 personer har besökt evenemanget, säger Peter Jonsson, biträdande kommenderingschef för Power Meet.
Under helgen har Polisen omhändertagit 148 berusade personer.
– Vi har arbetat med tidiga ingripanden för att förebygga ordningsstörningar och bråk. Den stora publiken har skött sig på ett bra sätt. Visst har vi gjort ett antal ingripande i det förebyggande arbetet, men på det stora hela har det varit få allvarliga händelser, säger han och fortsätter;
– Vi har ett väl inarbetat samarbete med arrangören och andra samverkanspartners och det ger oss förutsättningar för att arrangemanget ska kunna genomföras på ett bra sätt.
Förutom den allmänna ordningen har ungdomars alkoholdrickande och trafiksäkerheten varit Polisens prioriterade områden. Under evenemanget har 15 misstänkta rattfylleribrott rapporterats, 9 fall av misshandel, ingen person skadades dock allvarligt, samt en anmäld våldtäkt. Dessa uppgifter är preliminära och kan komma att ändras.
Under Power Meet har västeråsarna och besökarna kunnat följa Polisens arbete på Facebook.¨
– Det har varit ett bra sätt att informera om vårt arbete. Vi har kommunicerat om allt från trafikstörningar till borttappade hundar. Responsen och engagemanget från våra läsare har varit jättebra, säger Peter Jonsson.

 

Inga kommentarer: